Framtiden för iPhone

Framtiden för iPhone

Under 2019 förväntas Apple att fortsätta erbjuda sina kunder valmöjligheter när det gäller storlek såväl som prisläge. Det var kanske lättare att välja iPhone-modell för några år sedan men samtidigt är det skönt att kunna välja bland olika modeller i olika färger och med olika lagringsalternativ. Designmässigt kommer troligtvis iPhone som introduceras i 2019 att likna de som kom ut på marknaden 2018.

Enligt en del analytiker närmar sig Apples iPhone slutet på sin innovativa resa och enda sättet som företaget kan fortsätta är att sänka priserna. De kan även ändra inriktning från att vara ett hårdvaruföretag till att bli ett serviceinriktat företag som exempelvis Netflix som hyr ut film. När den första iPhonen släpptes den 10 januari 2007 var fokus på design och gränssnitt.

Identifiera nya trender

Apple har visat sig vara duktiga på att identifiera tekniker som kan utvecklas för att lanseras på marknaden och de har framgångsrikt lanserat dessa idéer. iPhone har förändrat vårt beteende. Idag är vi vana användare som utan problem knappar och drar på våra skärmar, vi har med oss mobilen överallt, och använder dem till allt från att ringa vänner på FaceTime till att handla.

Trots all dessa förändringar så är dagens smartphones ganska lika de första modellerna. I den närmsta framtiden kommer de troligtvis fortsätta att vara den allra viktigaste gadgeten som du enkelt bär med dig. Att förutspå framtiden är svårt, men många tror att teknik kommer att vara ständigt närvarande i våra liv. Teknik kommer att hjälpa oss med nästan alla aspekter i våra liv.

Slutet för smartphone

I en värld där allting är en dator och allt är uppkopplat, kommer vi att behöva en iPhone som hjälper oss att bli mer medvetna om våra behov? Det kan verka lite onödigt att knappa på din smartphone när det finns röstigenkänningsprogram som Siri och Google Assistant har de kommit så långt att allt kan styras via röstkommandon.

En iPhone är trots allt inte den bästa lösningen. Att hålla en smartphone i handen är inte praktiskt eller säkert i många vardagliga situationer, exempelvis när vi kör bil. Att titta på en liten skärm är inte heller praktiskt när vi lagar mat. En framtid med artificiell intelligens innebär kanske att svaret på våra frågor om sjukdomar kommer utan att vi behöver röra skärmen.

Virtuell Reality och holografiska skärmar

Virtual Reality är en annan trend som vi kanske ser mer av i framtiden. Att kunna prova skor eller kunna välja varifrån du vill se en konsert är något kan bli verklighet. Om du kan trycka på en knapp på dina AR-glasögon (augmented reality) och en virtuell TV dyker upp på din vägg i vardagsrummet, så verkar det onödigt med en riktig TV.

Men många förutspår ändå att smartphones kommer att försätta att spela en stor roll i våra liv. Framtidens iPhone kommer kanske vara en kompromiss, en gadget som är något mittemellan. En smartphone som kanske har holografiska skärmar, som du laddar wireless och komplett med en kamera med tekniska finesser. Om några år är din iPhone lika tjock som fönsterglas och okrossbar.

Kommer appar att finnas i framtiden?

I framtiden kommer det kanske finnas stora skärmar, vi har en mindre gadget som vi bär och kanske en pryl som liknar en iPhone. Vi kommer kanske använda iPhonen för att prata med kompisar och spela spel. Vi vill troligtvis fortsätta att ha en personlig gadget. Snabbare processors och bättre AI gör att saker kanske finns på din smartphone snarare än i molnet (cloud).

Sammanfattning

Det går många rykten om vilka långsiktiga projekt Apple har för att utveckla kommande modeller. Böjbara skärmar och iPhone som styrs med gester är tänkbara tekniker som kan introduceras. Den stora frågan är dock om vi kommer att behöva en smartphone eller om framtidens gadgets kommer att använda röstkommandon och AI. Vi har mycket spännande att se fram emot oavsett vilken väg som Apple väljer.

adminy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *