Vad kan vi vänta av nästa iPhone

Vad kan vi vänta av nästa iPhone

Om bara några månader är det dags igen – i september 2019 lanseras en ny generation iPhone. I vanlig ordning spreds en hel del rykten innan hösten och vi har självklart letat rätt på de mest trovärdiga. I denna artikel ska vi titta närmare på hur nästa iPhone kan se ut och vilka funktioner den förmodligen kommer att ha.

Om ryktena stämmer kommer 2019 års iPhone bland annat att erbjuda trådlös laddning, en snabbare processor och så mycket som tre kameror. Den kommer även att vara något större än vanligt samt ha ett större batteri för ökad prestanda. Utsidan likar förra årets modell, med några mindre modifikationer. Bland annat kommer kamerorna vara placerade i en fyrkant på baksidan.

Stöd för trådlös laddning

Ett av de mest omtalade ryktena är att den nya generationen iPhone kommer att ha stöd för trådlös laddning – det vill säga att en iPhone kan laddas direkt på baksidan av en annan. Denna smarta funktion som gjort stor succé har vi bland annat redan sett i Samsungs serie Galaxy. Att även Apple valt att lägga till denna funktion var därmed inte överraskande.

För att kunna stödja trådlös laddning behöver dock mobilen ha en hög batterikapacitet. Därför ryktas det även om att batteriet i samtliga modeller kommer att förbättras. I iPhone XS Max kan batterikapaciteten öka med drygt 10 – 15 procent, medan kapaciteten i Iphone XS kan bli desto högre. Här förväntar man sig att batteriet kommer att bli upp till 20 procent större.

Trippelkamera på baksidan

Kameran blir allt viktigare för konsumenterna, då det numera tas bilder på en daglig basis. Därför vet vi att Apple lagt stor vikt vid att ta fram högkvalitativa kameror som kommer att göra kunderna nöjda. På modellerna 5,8 och 6,5 tum kommer vi förmodligen att få se en trippelkamera på mobiltelefonens baksida. Den nya kameran är en efterlängtad vidvinkelkamera.

Man tror att vidvinkelkameran kommer att tillverkas av Sony, vilket garanterar bilder av hög kvalitet. Kamerorna kommer att placeras i en fyrkant med rundade hörn på mobilens baksida, men eftersom de tar ganska mycket plats ryktas det även om att modellen Iphone XS med sina 5,8 tum kan bli något större. Förmodligen kommer denna modell att växa till 6,1 tum istället.

Bättre selfie-kamera, tjockare mobiltelefon

Självklart är det inte bara baksidans kameror som kommer att förbättras – även de allt mer aktuella selfie-kamerorna kommer att få sig ett lyft. Den främre kameran på dagens iPhone-modeller har endast sju megapixlar, men i höstens modell kommer vi förmodligen att få se minst tolv pixlar, vilket kommer att göra stor skillnad för de som gillar att ta självporträtt.

För att få plats med alla högkvalitativa kameror, stora batterier och annat tror man att de nya modellerna kommer att bli något tjockare än de tidigare. När det gäller själva telefonen tror man att den kommer att bli drygt 0,4 mm tjockare, dock kommer kamerahuset att bli 0,25 mm smalare än tidigare, då det helt enkelt inte sticker ut på samma sätt.

Kraftfullare laddare

Den trovärdiga japanska bloggen Macotakara tror att iPhone även kommer att behöva en kraftfullare laddare som kommer att klara av den nya batterikapaciteten. Istället för den vanliga 5 watt-laddaren kommer en 18 watt-laddare att introduceras. Man trodde först att denna laddare skulle göra entré i samband med förra årets modeller, men så blev det inte. Porten för laddning förutspås dock vara densamma.

Starkare processor

Sist men inte minst kommer förmodligen en A13-processor att ta över efter A12 Bionic. Denna kraftfulla processor kommer inte bara göra telefonen snabbare, den kommer även att göra den mer energisnål. Självklart är detta enbart rykten, men många av de källor vi hämtat information ifrån har haft rätt många gånger tidigare. Vi väntar med fortsatt spänning till lanseringen i september!

adminy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *