Skapa dina egna mobilskal till iPhone

26659707121Ett mobilskal skyddar din iPhone mot stötar och ser till att baksidan inte blir repig. Med skyddsplast för skärmen och kanske också sidoskydd kan du använda din fiffiga smartphone nästan helt utan att bekymra dig för att den ska bli skadad.

Du vet säkert om att du kan köpa mobilskal i alla former, färger och format på nätet. Men, visste du att du också kan skapa skal och fodral med egna motiv? I den här artikeln berättar vi om allt du behöver veta om att skapa egna mobilskal.

Fototjänster på nätet

Det finns idag ett tiotal olika fototjänster på nätet. Några exempel på sådana är Fuji Direkt och Photobox. Genom dessa tjänster kan du för det första framkalla foton snabbt och enkelt online. För det andra kan du använda dina foton som motiv på/i en otrolig mängd artiklar. Fotoböcker, kalendrar, tavlor (canvastavlor är särskilt läckra!), muggar, kuddar – ja ditt motiv kan tryckas på en uppsjö av produkter. Om du kan trycka ditt motiv på en kudde borde du väl också kunna trycka det på ett mobilskal, eller hur? Precis så ligger det till!

Det är en smal sak att skapa ett eget mobilskal på majoriteten av fototjänsterna. Du börjar med att välja din modell, till exempel iPhone 6S. Sedan väljer du om du vill ha ett enkelt skal eller ett skal med bumper. En bumper ger ett extra skydd tack vare ett skyddande gummiinlägg, och en sådan ger dig ett lite extra stabilt skydd även vid fall. I nästa steg är det bara att ladda upp ditt foto och eventuellt justera storleken. Vanligtvis har du även ett par ytterligare designgrepp att göra om du vill. När du är nöjd är det bara att skicka in din beställning.

Det spelar (nästan) ingen roll vilken iPhone du har. Skulle du ha en iPhone 3 eller 3GS kan du inte använda dig av tjänster online för att skapa mobilskal med egna motiv. Det har att göra med att dessa modeller har alltför många år på nacken! Det finns liksom ingen ekonomi för de företag som låter dig skapa dina egna mobilskal att så att säga behålla tryckpressarna för dessa rariteter. Har du en iPhone 4 eller senare är det dock fritt fram att beställa!

Vilket motiv ska jag välja?

Det är den stora frågan, eller hur?! Det motiv du väljer för din iPhone kommer du att få leva med ett tag och du kommer förmodligen att se motivet vid mängder av tillfällen varje dag.

Om vi får gissa, så tror vi att det finns två typer av motiv som står ut från mängden. Foton på fru eller make, barnen eller någon annan kär vän är garanterat nummer ett bland motiv för mobilskal. Det är ju härligt att till exempel alltid ha sina barns leenden med sig i fickan var man än befinner sig!

Som god tvåa på listan över de mest populära motiven tror vi att scener från berömda resmål världen över kommer. Det finns nog tusentals mobilskal med New Yorks skyline i Sverige och en icke oansenlig andel skal har säkerligen motiv av en tropisk strand.

Andra populära motiv är logotyper för fotbollslag och hockeylag, klassiska citat, bilder av kändisar och musiker, med mera. Skal med motiv från populära mobilspel, såsom Angry Birds, Candy Crush och Super Mario Run (Nintendos nya app) är också relativt populära, likaså motiv från populära slots. Inte sällan finns till och med mobilskal med slotskaraktärer (framför allt Gonzo) att vinna i tävlingar på spelsajterna. Sajten Rizk har till exempel lagt sådana premier i prispotterna flera gånger.

Välj ett motiv du kan tänka dig att titta på många gånger varje dag. På så sätt kan du inte göra fel. Vet du inte riktigt vilket ditt favoritmotiv är? Du kan alltid beställa två mobilskal till din iPhone och alternera mellan dem. Skalen sitter ju inte permanent fast på mobilen utan kan enkelt bytas ut. Att sätta fast ett nytt skal är en enkel historia med den smarta ”klick-funktionen”.

FontCandy

Sist men inte minst tänkte vi berätta lite kort om en app som heter FontCandy. Den är en favorit hos oss och bland hundratusentals andra användare. FontCandy är en app som egentligen främst är tänkt att användas för att skapa collage, memes och liknande för Instagram, Facebook och Twitter, men dess kraftfulla bildredigeringsfunktioner gör appen till ett slags multiverktyg för foton och grafik i mobilen och på surfplattan.

Den som använder appen har även möjligheten att trycka sina färdiga alster på produkter av olika slag. Kuddar, muggar, flaggor, och så naturligtvis också mobilskal och fodral för surfplattor. Appen är riktad mot en internationell publik, så det går utmärkt att beställa från Sverige. Frakten över Atlanten kostar dock en slant.